Talenttræf på Kunsthøjskolen i Holbæk

I oktober måned mødtes 140 unge fra landets billedkunstneriske talentskoler på Holbæk Kunsthøjskole i omgivelser, der nærmest var skabt til et talenttræf – på landets største og ældste kunsthøjskole med veludstyrede professionelle værksteder i et fantastisk miljø med super gode kunstnere, lærere og formidlere tilknyttet.

Henrik Miklos Andersen fra BGK Holbæk havde sammensat et program med workshops (Arkitektur, video, foto, møbeldesign, performance, animation, skulptur og grafik), artist talks og aftenarrangementer. Mange af de valgte kunstnere og workshopholdere er faste lærere eller gæstelærere på højskolen med undervisnings -og værkstedserfaring på stedet. 

Frem for alt var træffet en mulighed for at mødes og samarbejde med andre unge med samme kunstneriske interesser.  Det gav lærere og elever mulighed for at skabe nye faglige venskaber og at udveksle erfaringer med talentudvikling rundt omkring i landet.  

Træffet i Holbæk var det fjerde i rækken af landsdækkende årlige talenttræf (tidligere Esbjerg, Aarhus og Næstved), hvor unge indbydes til – ud fra de lokale forhold, fysiske rammer og muligheder – at skabe og ideudvikle i fællesskab. De kommende talenttræf er planlagt til at finde sted i henholdsvis Holstebro, Viborg og Roskilde.  

Talenttræffet i Holbæk var støttet af Statens Kunstfond.