Billedkunstens Dag blev fejret over hele landet

Onsdag den 16. marts blev billedkunsten sat på dagsordenen – og på landkortet over hele landet. Folkeskoler, efterskoler, børnehaver, billedskoler, gymnasier, museer og biblioteket satte scenen for et væld af spændende billedkunstaktiviteter for børn og unge.

Farver i gadebilledet

På Åløkkeskolen i Kolding byttede store og små skolegård og udsmykkede hinandens skolegårde med flotte stencils og streetart. I Lemvig satte billedskolens elever kulør på bymidten, hvor bænke blev pakket ind i smukt farvestrålende stof gav en anderledes oplevelse af byrummet. Middelfart Billedskole var også på gaden og engagerede de mange forbipasserende i et fælles midlertidigt kunstværk. Kolding Billedskole og Vejen Billedskole prydede deres byer med flotte bannere, der gjorde opmærksom på Billedkunstens Dag.

Inspirationskataloget blev flittigt brugt

I samarbejde med Danmarks Billedkunstlærere havde Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst udarbejdet et inspirationskatalog. Mange havde taget idéen ’En by med vokseværk’ til sig fra inspirationskataloget: I Køge, Hvalsø og Nykøbing F. byggede børnene flotte byer, der voksede sig større som små myreturer.  Holbergskolen i København indbød alle elever til åbent billedværksted, hvor der blev produceres værker med inspiration fra Mondrian, som efterfølgende blev brugt til at beklæde skolens facade. Også idéen med stencils var der mange, der var med på og brugte til at udsmykke deres by.

Nye samarbejder

Billedkunstens Dag blev mange steder anledning til nye samarbejder mellem forskellige typer af institutioner og aktører, der ville være med til at fejre og sætte fokus på billedkunst. På torvet i Esbjerg bød en samarbejdende gruppe af lærere, elever, BGk-elever og kunstmuseet ind til en event, der satte fokus på kunstens betydning. Billedskoler og biblioteker gik sammen, børnehavebørn og skoleelever arbejdede sammen på tværs af aldersgrupper og et gymnasium og lokale jazzmusikere lavede en event sammen. På den måde var Billedkunstens Dag med til at bane vejen for nye aktiviteter og kan dermed fungere som katalysator for fremtidige samarbejder – vejen er kortere næste gang, når man kender hinanden

Klik her og se billeder fra dagen.

.Kort

Næste Billedkunstens Dag bliver onsdag den 15. marts 2017.