Ny inspiration til Billedkunstens Dag

BILLEDKUNSTENS DAG er onsdag den 14. marts 2018. Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst og Danmarks Billedkunstlærere har ligesom de to foregående år udarbejdet et inspirationskatalog fyldt med gode idéer til, hvad I kan lave hos jer på BILLEDKUNSTENS DAG.

BILLEDKUNSTENS DAG er en årligt tilbagevendende landsdækkende begivenhed, der foregår lokalt. På dagen sætter vi spot på billedkunst til børn og unge og viser mangfoldigheden i billedkunstundervisningen. Målet er at skabe opmærksomhed og synlighed om billedkunstområdet for børn og unge.

Vi vil gerne invitere alle, der beskæftiger sig med eller underviser i billedkunst for børn og unge, til at markere BILLEDKUNSTENS DAG. Inspirationskataloget giver en række idéer, men I kan også finde på jeres helt egne. Hovedsagen er, at børn og unge over hele landet får nogle gode billedkunstoplevelser.

Hent inspirationskataloget 2018
Hent en plakat for dagen til at printe ud og sætte op

Lidt om ideerne
I år har vi blandt andet hentet inspiration fra projektet ”Nyt liv til glemte steder”, som blev afviklet i forbindelse med Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjyllands store kulturhovedstadssatsning OFF ROAD. Der er idéer, der leger med skala og f.eks. forstørrer noget velkendt, så det pludselig bliver ’fremmedgørende’ og overraskende; andre lader noget dukke op på steder, hvor det normalt ikke hører hjemme, så man også ser omgivelserne på en ny måde. Flere arbejder med ”massens ornament”: Én plastikflaskebundsblomst gør intet forår, men er der nok af dem, bliver de til et iøjnefaldende, bølgende blomsterbed.
Samtidig passer flere af ideerne ind i nogle tværgående temaer:

Årstiden: BILLEDKUNSTENS DAG afholdes hvert år onsdag i uge 11 – midt i det sprødt spirende forår. Flere af ideerne tager udgangspunkt i årstidens kendetegn og traditioner.

 Åndehuller: I forbindelse med projektet ”Billedkunst for børn og unge i Region Midtjylland”, der har omdrejningspunkt i Billedkunstens Dag, blev der vedtaget et vejledende fælles tema, nemlig ”Åndehuller”, som det står alle frit for at tilslutte sig.
Hvordan ser jeres åndehuller ud?

Del, del, del!
Vi håber, at I vil være med til at gøre BILLEDKUNSTENS DAG til en spændende og begivenhedsrig dag fyldt med billedkunstoplevelser for børn og unge. Sørg for at sprede det gode budskab blandt kolleger og samarbejdspartnere – og ikke mindst:

Del jeres oplevelser på Instagram og Facebook mærket #billedkunstensdag

Vi glæder os til at se, hvad I finder på!

Link: Inspirationskatalog 2018
Link: Inspirationskatalog 2018 til print
Link: Plakat for Billedkunstens Dag 2018 til print