Tegning – en masterclass

Lørdag d. 25. januar 2020 kl. 10-16 på
Billedskolen Horsens

Kompetencecenteret inviterer i samarbejde med Billedskolen Horsens det regionale netværks deltagere til en masterclass.

På denne masterclass sættes der fokus på tegning, da der de seneste år har været en særlig interesse for tegningens betydning flere steder i landet.
Dette fokus skyldes en oplevelse af, at mange børn og unge generelt ikke har opøvet deres tegnekompetence. Man ser også i talentundervisningen og i de videregående uddannelser, at der er et faldende tegneniveau hos danske ansøgere.

Kompetencecenteret for børn, unge og billedkunst har via det regionale netværksprojekt
fået mulighed for at bakke op om et øget fokus på området og indgår derfor i forskellige sammenhænge og samarbejder. Vi gør opmærksom på, at det kun er en mulighed at melde sig til hele dagen. 

På dagen skal vi møde de to undervisere Jannik Broz og Signe Parkins, der vil indføre os i deres tegnefilosofi og præsentere os for forskellige tegneøvelser. Du får mulighed for at udvikle dine tegne-
kompetencer, og også at få nye tanker, ideer og metoder til at undervise i tegning. Vores ønske er at styrke vores fælles faglighed omkring tegning og vigtigheden af denne.

Jannik Broz er leder af Billedskolen Horsens på 20. år og er ekspert i grundtegningen. Med fokus på skitsering og grundtegneteknikker lærer vi, hvordan vi med helt simple materialer kan gengive det, vi ser.
Denne dag er undervisningen et fortællende og underholdend tegne-maraton, hvor deltagerne udfordres i lynhurtige tegneøvelser, lys og skygge og bevægelse. Med fokus på fladespænding, spændende visuelle udtryk og variationen i blyantsstregerne bliver det en dag med både fart og fordybelse.

Signe Parkins er uddannet fra Designskolen i Kolding i 2007. Hun udstiller løbende og har udgivet en række markante bøger, primært til voksne, hvor hun eksperimenter med tekst og tegning. I 2015 udkom et udvalg af dagbogsblade fra hendes omfattende skitsebogsproduktion. Siden har hun udgivet bøgerne Tusindfryd og Grøde.
Signe Parkins masterclass tager afsæt i hendes praksis som kunstner. Hun arbejder åbent og skitserende med tegningen og benytter fejl og overskudsstreger som en integreret del af både proces og det færdige værk. Med forskellige små øvelser vil hun fokusere på tegneglæde og forsøge at reducere ”frygten for at tegne grimt”.

Sted: Billedskolen Horsens, Skolegade 7-9, 8700 Horsens.

Pris: 100,- Prisen inkluderer materialer. Tilmelding senest d. 20. januar.
Tilmelding via dette link: https://place2book.com/da/sw2/sales/9vzk56j1t0  

Denne masterclass er arrangeret i et samarbejde mellem Billedskolen Horsens og Kompetencecenteret for børn, unge og billedkunst og er støttet af Region Midtjylland.

Spørgsmål kan stilles til Jane Susanne Andersen, Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst: jane@bornkunstogbilleder.